Esiteks selline tore võimalus nagu Gesture Search ehk Žestiotsing või selle olemust arvestades pigem Liigutusotsing.

Selle kasutamiseks tuleb Android 2.0 taibutelefonis avada spetsiaalne rakendus ja kirjutada oma käega otsitava esimene täht ekraanile. Kuvatud tulemuste rida sisaldab nii inimesi (kontakte), rakendusi, brauseri või tekstitöötlusprogrammi järjehoidjaid, muusikapalasid jne. Iga järgneva lisatud tähega muutub tulemuste nimekiri täpsemaks.

Rakendus suudab üllatavalt tõhusalt käekirja lugeda ja kui see pole ikka kindel, mida ekraanile kaabitud varesejalg tähendama peaks, alustab see igaks juhuks mitut otsingut korraga. Näiteks ülalt liiga lahtiseks jäänud A puhul kuvatakse tulemused ka H kohta. Sobivad nii suur- kui väiketähed. Hiljutised ja levinumad otsingud asuvad tulemuserea ülaosas.

See jäljendab põhimõtteliselt hääleotsingut, aga sa ei pea seda avalikus kohas kasutades enam kaasinimeste imestunud, ehmunud ja/või ettevaatlikke pilte taluma. Sa pole hull, nemad on hullud!

Gesture Search on hetkel saadaval ameeriklastele, nii et me ei hakka uudise lõppu linki lisama, kust seda leida. Kes tahab, leiab muidugi kerge vaevaga ikka!

Arvutikasutajatele mõeldud Public Data Explorer on aga veel kasulikum - nagu nimigi ütleb, aitab see tuhlata avalikes andmetes, mille kaudu õpib maailmast palju huvitavat.

Maailmapanga ja teiste statistikakogujatega koostöös rajatud PDE esitab mitmesugust infot visuaalsel kujul Google Labsi keskkonnas. Graafikud ja tabelid on koostatud näiteks koolide, elanikkonna, kuritegude, nimede ja muude avalike andmete põhjal. Esialgu muidugi peamiselt USA-keskselt.

Google väljastas ka populaarseimate otsingute nimekirja avalike andmete kohta, et huviline saaks ülevaate võimalustest, mida Public Data Exploreriga pihta hakata. Pingerea tipus on koolide võrdlused, töötus, elanikkond, müügimaksud ja palgad.