Innukad netipiraadid valmistasid peavalu juba 2008. aasta olümpiamängude korraldajatele Pekingis, näiteks mille avatseremooniat laadis alla ligi viis miljonit inimest.

Kaks aastat hiljem sai see probleem muidugi vaid süveneda. Vancouveri olümpiamängude avatseremoonia ülekanne jõudis ruttu BitTorrenti vahendusel võrku.

Esimese ööpäevaga kogunes ligi 100 000 allalaadijat, neist jämedalt võttes veerand kanadalasi, 15 protsenti Ameerika Ühendriikide inimesi, 5 protsenti britte, 4 protsenti hollandlasi ja sama palju austraallasi.

Rahvusvahelisel Olümpiakomiteel ja suurtel ülekannete edastajatel nagu NBC on siin mängus ulatuslikud ärihuvid, nii et nende jaoks on tegemist tõsise murega. "Meie eesmärk on muuta ligipääs piraatmaterjalile ebamugavaks, raskeks leida ja madalakvaliteediliseks," on kommenteerinud NBC tippjuht Rick Cotton.

Esialgu eksisteerisid avatseremooniast tõepoolest ainult madalama kvaliteediga striimingud, aga see oli kõigest tundide küsimus, millal kõrgema tasemega videomaterjal netti jõuab.

Ebaseaduslikult allalaadijaid huvitavadki 2008. aastal Pekingi olümpia põhjal tehtud statistika järgi eelkõige ava- ja lõputseremoonia - kuigi võrku jõuavad loomulikult ka ülekanded paljudelt teistelt üritustelt mängude ajal. Mida ROK ette võtab, saame näha. Nad meelitasid 2008. aastal Rootsit olümpiatorrentite leviku tõttu Pirate Bayga tüli kiskuma, aga tulutult.

Neil jääb vist üle võidelda piraatidega ainsal teel, mis kindlasti mingeid tulemusi toob: pakkuda järgmistel olümpiamängudel 2012. aastal reklaamidega pikitud seaduslikke allalaadimisvõimalusi. NBC lahendus oli hetkel siiski USA läänerannikul ülekannetega viivitada, kuigi see asub samas ajavööndis kui praegune olümpia.