Microsofti tahtmatus või suutmatus Windowsi nn suuri väljalaskeid piisavalt kiiresti arendada-kaasajastada on arvutiasjatundjatele palju norimisainet pakkunud.

Tootja ei pea neid tingimata kuulama, sest "pisipehmed aknad" lähevad ikka hästi kaubaks. Windows 7 on nende sõnul kõige kiiremini müünud opsüsteem ajaloos: esimesel kahel elukuul ehk Microsofti käesoleva rahandusaasta teises kvartalis 60 miljonit litsentsi.

Pidev kriitika ei mõju aga pikas plaanis hästi, nii et tegijad lubavad Windows 8 puhul end ületada. Beetaversiooni on oodata 2011. aastal ning valmisvarianti 2012. aastal, kuigi see pole veel täiesti kindel.

Microsofti töötaja kirjeldas hiljuti MSDNi ajaveebis, kui murranguline kaheksas Windows (kolleegidele tuntud peamiselt kui Windows.next) olema saab. "Vähim, mida võite oodata: järgmine versioon on täiesti erinev sellest, mida inimesed tavaliselt Windowsilt ootavad. Protsess, mida Steven klientide vajaduste ja soovide kuulmiseks käima lükkas, rabab mind. Tuua kokku tosinate kaupa erinevaid Microsofti tiime, et luua nägemus Windows.nextist, on sürreaalne! Edastatud teemad peegeldavad tõesti seda, mida inimesed on aastaid oodanud, ja muudab seda, kuidas PC-arvutitest mõtleme ja neid kasutame. See on PC tulevik..."

Microsofti viimastele suurtele tarkvaratoodetele (Windows 7, Office 2010) on kasu toonud nii kvaliteedi kui kasutajatepoolse suhtumise mõttes ulatuslikud väljalaskekandidaatide avalikud testid.