Keegi ei taha olla tavaline ja seetõttu leiutas jumal rekordid. Alles eile olid tavaline Ats, kes on hädas riiaka tüdruksõbra ja konnasilmadega, aga täna – voilà! – puhusid näiteks maailma suurima nätsumulli, mis viib hoobilt Guinnessi rekordite raamatusse vms. Ega siis rekord pea alati midagi erilist tähendama, sõna ise püüab juba pilku! Tehnoloogiamaailma asukatel on samuti palju võimalusi enda upitamiseks, näiteks Opera kuulutas just maailma kiireima netibrauseri sünnist.

Nende lapsuke pole isegi ametliku väljalaskeni jõudnud, aga Opera 10.50 beeta Windowsile on juba vabalt saadaval. Asjaosalised kuulutavad: "Te pole iial nii kiiresti brausinud!" Maci ja Linuxi variandid järgnevad õige pea.

Kiirusrekord saabus tänu kiirele JavaScripti mootorile Carakan, mis olla eelkäijast kaheksa korda kiirem. Samuti on kasutusel täiendatud versioon Opera Turbo tehnoloogiast, mis paneb selle tegijate sõnul piiratud võrkudes konkurentidest väledamalt lippama. Äramainimist väärib ka Vega graafikateek (graphics library), mis kõik ekraanile kuvab.

Opera lisas värskelt ka parandusi kasutajaliidesele ja privaatbrausimise võimaluse, mis kustutab su netiseiklustest tekkivad jäljed, et (khm) kodustega tüli ei tekiks.