Kõlab nagu veider aprillinali: Jaapani firma Oriental (inglise keeles Idamaine) leiutas masina White Goat (inglise keeles valge kits), mis muundab kontoripaberit tualettpaberiks. Raske uskuda, aga aprillini on veel tegelikult kõvasti aega ja sinu sõber YouTube ometi ei valetaks sulle. Uudise lõpus on juutuubiklipp sellest masinast töötamas.

Idee on selline: sööda Valgele Kitsele nelikümmend lehte tavalist A4-suuruses kontoripaberit ja pool tundi hiljem oledki uue tualettpaberi rulli uhke omanik. Rulli hind on umbes 10 jaapani jeeni ehk vastavalt hetkekursile umbes 1,24 krooni.

Et siis: nii äratasuv, et külaliste või ligimeste naljakad ilmed ei maksa selle kõrval midagi? Mitte päris: seade ise maksab 100 000 dollarit, kui see Jaapanis suvel müügile tuleb!

Sait DVICE julgeb oletada, et investeering tasub end ära umbes kahesaja tuhande rulli järel! Kui on tegemist suure asutuse või elamuhoonega, kulub selle täitumiseks ikka oma paar aastat. Oriental on hinnanud, et White Goati regulaarne kasutus säästab aastas 60 seedripuud. Masin on muuseas 1,8 meetri kõrgune ja kaalub 600 kg.

Kui White Goati poleks olemas, tuleks see välja mõelda. Elagu asiaatide leiutatud tehnikamaailma veidrused!