"Meie uusim toode" pole vähemalt avalikkusele teadaoleva info põhjal veel reaalset kohtuasja sünnitanud, aga ähvardusi tegid juba kaks tehnikatootjat, mõlemad kusjuures Aasia taustaga.

Jaapani päritolu Fujitsu Limited pole veel valinud kindlat tegevusplaani ja konsulteerib alles seadusetundjatega, kas tasub asi kurjaks ajada. Neile ei sobi täpsemalt Apple'i uudistoote nimi, sest Fujitsu väljastas ise iPad-nimelise aparaadi juba 2002. aastal.

See on multifunktsionaalne seade, mis saadaval peamiselt USAs ja mõeldud poetöötajatele, nt hindade kinnitamiseks, laoseisu kontrollimiseks ja juhtmevabalt krediitkaardipõhiste müügitehingute sooritamiseks.

Fujitsu iPad kasutab tööks CE.NET-operatsioonisüsteemi ja Inteli protsessorit, sellel on 3,5tolline värviline puutetundlik ekraan, 802.11b traadita kohtvõrk, Bluetooth ja võimalus teha IP-telefonikõnesid.

Fujitsu esitas 2003. aastal USAs avalduse kaubamärgi iPad omandamiseks. Kuna seda tegi eelnevalt ka kohalik firma Magtek seoses oma krüpteerimis-käsiseadmega, jäi protsess aga tulemuseta ja Patendiamet heitis avalduse 2009. a alguses kõrvale. Fujitsu esitas uue avalduse 2009. aasta juunis.

Fujitsu-Apple'i konflikt puudutab Ameerika Ühendriike, aga sama nimega seadmeid on teisigi. Näiteks Siemens kasutab seda mootorite jaoks ja nt Kanada naistepesufirmal Coconut Grove Pads on õigus turustada polsterdatud rinnahoidjaid iPad!

Hiinas on aga firma Shenzhen Great Long Brother Industrial Co, mis väidab, et Apple on neilt iPadi disaini ülbelt "maha viksinud". Nad plaanivad tootmisse anda P88 tahvelarvuti, mille turuletoomiseks on kodumaal juba avalduse esitanud (jah-sõna peaks saabuma mais, selline asi võtab Hiinas kuni aasta) ja mis külastas muuhulgas kuue kuu eest IFA-tehnikamessi Berliinis.

SGLBI president Wu Xiaolong tunnistab, et neil oleks USAs raske edukat kohtukismat alustada. Kui Apple julgeb aga iPadi Hiinas kättesaadavaks teha, on lööming aga kindlustatud.