Täna seilab maailma pikima luksusjahiga Roman Abramovitš. Tema Eclipse on 170 m pikk. Teisel kohal on Araabia Ühendemiraatide peaminister ja asepresident Mohammed bin Rashid al Maktoum. Tema Blohm + Voss’i ehitatud laev on 162 meetri pikkune.

Mõlemale neile paneb Emocean pika, umbes 30-meetrise puuga ära, kui see alus ükskord valmis ehitatakse. Laeva pardal on kaks 30-meetrist huvikaatrit, garaaž autodele, helikopteri maandumisplats, angaar, 30-meetrine bassein, ööklubi, isegi kasiino. Lisaks veel kolm klubi, mängude tuba, kahe istmetasandiga kino, spaa — mis kõik veel!

Mis kõik veel? 10 VIP tuba ja 22 külaliste sviiti, 45 inimest mahutav omaniku eratekk ning ruumid 70 meeskonnaliikme tarbeks. Ning kogu seda kremplit kandes on Emocean väidetavalt suuteline liikuma ikkagi kiirusega 28 sõlme ehk 52 km/h, mis on ühe kvartalisuuruse objekti kohta ikka väga hea näitaja.

Kui gaasi põhja ei lajata, kulgetakse kiirusel 20 sõlme. Niiviisi kruiisides jõuab Emocean ühe tankimisega, mida toimetatakse suurusjärke arvestades tõenäoliselt otse naftapuurtornis, läbida tervelt 6500 meremiili. Ei, see pole mingi megajaht. Ikka tõeline gigajaht!