Kui Eestis on vähemalt suvekuudel raske Tallinnast Tartusse sõita ilma, et raskeveokidki sinust mööduma ei kipuks, siis USAs sellist trendi ei näi olevat. Maanteel I-15, mis on Ühendriikide kiireim, on lubatud sõita kuni 129 km/h. Kodanikud liiklevad aga keskmiselt 5 km/h aeglasemalt, kirjutab Autocar.

Kõige tulisemad kihutajad olid Missisipi osariigis, kus sõideti keskmiselt 112,65 km/h ehk 70 miili tunnis, mis on ühtlasi ka piirkiiruseks. Columbia ringkonnas veniti aga hoopis teosammul: keskmiselt vaid 74 km/h.

Siinmail on levinud pigem trend ületada piirkiirust võimalikult oskuslikult! On ju teada, et autode spidomeetrid valetavad veidi, näidates tegelikust suuremat numbrit ning et liikluspolitseinike radaritel on umbes 3 km/h suurune eksimisvõimalus. Ja et kui 10 km/h ületada, kes siis ikka kinni peab, eks?

Kõike seda arvesse võttes toimub paljude roolikeerajate peas keeruline arvutus, milline on siis reaalne maksimaalne kiirus, millega ilma rajalt maha võtmise ohuta liikuda. Kübe lisakiirust võib reaalse ohu olukorras tuua aga teatavasti tõsiseid tagajärgi.

Eestis pole navigatsiooniseadmete ja GPSide kasutamine nii levinud kui mujal maailmas, nii et meil on taolise uurimuse tarvis teabe kogumine väga keeruline. Ehk aitavad vähemalt Tallinn-Tartu trassil hädast välja need pommikindlad, ent senimaani luuslanki löövad kiiruskaamerapunkrid?