USA autoväljaanne Edmunds Inside Line valmistas näitliku klipi sellest, millised on põhja kiilunud gaasipedaaliga silmitsi seisva sohvri valikud. Esimene näiks olevat ju ometi pidurdamine? Eksperdid on siin aga erinevatel seisukohtadel.

Seisvat autot põhja vajutatud pidurid liikuma ei päästa, aina võimsamalt kiirust koguva masina seiskamiseks tuleb pedaalile vajutada aga äärmiselt tugevalt, milleks iga juht võimeline ei olegi. Lisaks võtab taoline pidurdamine väga kaua aega, kuna mootor veab ju endiselt autot edasi ning takistused ja ohuolukorrad lähenevad endiselt liiga kiiresti.

Teine instinktiivne tegevus on kindlasti mootori välja lülitamine, ent see on samuti päris ohtlik. Kui autol on käivitusnupp, pole asi väga hull. Enamasti see nupp liikuvat autot siiski välja ei lüli või tuleb seda mitu sekundit all hoida või ka mitmeid kordi järjest vajutada, milline on paanika olukorras reaalsem tegevus.

Kui mootori välja suretamiseks tuleb keerata võtit, võib juht, eriti veel ohuolukorrast paanikas ja hirmunud inimene, keerata võtit liiga palju. Kui süüde väljas, läheb aga lukku rool ning auto trajektoori enam valida ei saa.

Kõige lihtsam ja loogilisem on lõpuks ikkagi käigu välja lülitamine. Mootor pääseb siis küll täispööretel kiljuma, ent ohutuks peatumiseks on endiselt kasutada rooli- ja pidurivõimendi.

Kas Sinul on kunagi jäänud gaasipedaal põhja-asendisse kinni? Kui tõesti on, siis mis on sinu meelest parim viis taolise olukorra neutraliseerimiseks või mida tol korral ette võtta suutsid? Jaga kogemusi kommentaariumis!