LTE lahendust kasutavad seadmed jagatakse üles- ja allalinkide järgi klassidesse. Class 3 terminalid peaks olema esimesed turule jõudvad LTE-terminalid, nende aeg saabub 2010. aasta lõpus.

Rekordi toonud kõne toimus Nokia Siemens Networksi LTE raadioseadmestiku vahendusel, kuhu kuulusid Flexi Multiradio Base Station, Evolved Packet Core'i võrguelemendid, muu tarkvara, LG tehtud LTE USB modem.

Rekord sai võimalikuks tänu kahe firma edukale koostööle LTE otspunkt-koostalitlusvõime testide osas 2100 MHz sagedusribal. Kõne oli tegelikult osa laiendatud testidest 2100 MHz ja 2600 MHz ribadel Nokia Siemens Networksi LTE arenduskeskustes Oulus Soomes ja Ulmis Saksamaal.

Partnerid jätkavad tehnoloogia testimist teistel sagedusribadel ja ka jõudluse parandamise eesmärgil. Nokia Siemens Networks on LG terminale positsioonidele asetanud oma Espoo piirkonna testvõrgus Soomes, kasutades reaalelu-stsenaariumeid. Neid saavad proovida ka firma valitud kliendid.

LTE ehk Long Term Evolutioni nimelise lahenduse arendamine on viimane tähtis samm 4G-võrkude loomiseks, mis tõstab mobiilivõrkude jõudlust ja kiirust. Praeguste mobiilivõrkude ühine nimetus on 3G, LTE kuulub juba uude (4G) põlvkonda. Esimene kõigile kättesaadavad LTE-teenused on hiljuti Stockholmis ja Oslos tööd alustanud TeliaSonera võrgud.