Viimane lihtsalt hajutab inimeste tähelepanu. Olenemata sellest, kas ollakse roolis või mitte. Mobiiliga rääkimise täielik keelamine ei ole muidugi võimalik. Mis on siis lahendus? Tuleb olla lihtsalt tähelepanelikum ning katsuda end mitte unustada.

Otsapidi virtuaalreaalsuses viibivad, kaugustes olevaa abonomendiga kontaktis või isegi teinekord lihtsalt mingit mängu mängivad või muusikat kuulavad jalakäijad tekitavad enim segadust suurlinnades, kus liiklus tihe ja närviline. Tallinn on üks nendest. Telefonidega räägitakse aga ju ka väiksemates asulates.

Ühe lahendusena ongi keelatud sohvritel sõnumineerimine ja telefoniga manuaalselt rääkimine. Kuna jalakäijail taolisi asju reaalselt keelata ei saa, peavad autojuhid olema topeltvalvsad. New Yorkis külastas haiglat 2008. a. tuhatkond inimest, kes olid kogemata mõne sõiduki otsa jalutanud, märkamatult autoteele komistanud, kõndinud vastu posti vms. Enamik taolistest vahejuhtumitest tulenevatest traumadest on aga nii väikesed, et neid kusagil ei registreerita. Need on igapäevased.

Uuringud on näidanud, et tähelepanu hajumises on süüdi just nimelt mobiiliga rääkimine jm elektrooniline suhtlus. Kahekesi jalutavad ning omavahel vestlevad inimesed märkavad enda ümber toimuvad mitu korda aktiivsemalt kui keegi, kes räägib telefoniga, kirjutab NYT.

Mis võiks siis olla lahendus? Avalda arvamust kommentaariumis!