Sellele on sisse ehitatud jahutussüsteem, mis asendab jääkottide pea peale asetamise mõju. Nii kahaneb avariijärgselt risk saada ajupõrutuse kurvemaid kogemusi märgatavalt, kirjutab Daily Mail. Umbes 5.500.- krooni maksev kaitsevahend nimega ThermaHelm saabub müüki maikuus.

Asjanduse leiutas mootorrattahuviline 44-aastane briti härra Jullian Preston-Powers, kelle sõnul on tema korteri uks huvituvate firmade koputustest juba kobruline. Idee ThermaHelmi loomiseks sai ta peale korvpalli mängimisest tekkinud traumat.

„Mängisime kossu ning ma virutasin sõbrale hoos kogemata küünarnukiga pähe. Meile mõlemale toodi jääkotid, mis olid nii külmad, et ma ei suutnud seda kaua käe peal hoida. Heitsin koti miskipärast sõbra kiivrisse ning tema pani selle jääd märkamata hiljem pähe. Siis kirjeldatigi mulle esimest korda, kui hea ja mõnus üks jahutav kiiver on!" rääkis Preston-Powers.

Sussexi Innovatsioonikeskuses on kiivrit arendatud juba kaks aastat. Selle voodrisse on ehitatud sisse kaks kerget kotikest. Ühes on vesi, teises amooniumnitraat. Löögi saamisel ained segunevad ning tekib kuni 45 minutit kestev jahutussüsteem.