Ettevalmistamisel on näiteks "Sõrmuste isanda" ja "Star Warsi" nn vana triloogia 3D-variandid. Digikoopia taoline töötlemine võib kulutada Legend Filmsi andmetel ca neli kuud ja sellise tööga tegeleb hetkel USAs ainult käputäis firmasid.

10. detsembril levisse jõudnud "Avatar" on kogunud maailma kinodest juba 1,35 miljardit dollarit, olles seega juba teine edukaim kinofilm üldse. Esimene koht kuulub endiselt draamale "Titanic" (1997), sama stsenarist-režissööri James Cameroni eelmisele mängufilmile.

Asjatundjad ennustavad nüüd, et ruumiline pilt kujuneb viie lähiaastaga suurkinode uueks standardiks. See oleks sama märkimisväärne muutus, kui tummfilmide asendamine helifilmidega 20. sajandi alguses.

"Sõrmuste isanda" režissöör Peter Jackson teatas juba möödunud kevadel, et tahab triloogia ruumilise pildiga taas laia levisse tuua, kui "Avatar" veenab piisavalt kinoomanikke 3D-projektoritele raha kulutama. Weta efektitehnikud katsetavad lahingustseenide ruumiliseks muutmisega juba praegu ja on esimeste tulemustega väga rahul. Põhitöö algavat aga siis, kui Jackson on saanud ühele poole "The Hobbiti" ("Kääbik") kahe filmiga, nii et enne 2012. aasta jõule pole mõtet tulemusi oodata.

George Lucas kulutab vanade "Star Warside" ruumiliseks muutmisele 10 miljonit dollarit.

Lõuna-California ülikool usub oma uuringute põhjal, et kaks viiendikku 2009. aastal 3D-kinofilmi näinud inimestest tahab seda kodus samasugusena üle vaadata.

Eelneva kõrval on üllatav, et tootjad on seni välja kuulutanud kõigest kahe (!) 3D Blu-ray filmi ilmumisaja. Need on Sony poolt jõuluhooajaks planeeritud arvutianimatsioon "Cloudy with a Chance of Meatballs" (meil "Taevast sajab lihapalle") ja Disneylt samal ajal "A Christmas Carol" ("Jõululugu").