9-5 on Saabi lipulaev ning selle uus põlvkond oli äärmiselt pikalt oodatud. Saatuse ja eriti General Motorsi plaanide kohaselt Saabi ennast enam pole, ent lõplikult välja arendatud 9-5 on liiga kena kompu, et see lihtsalt ula peale jätta.

Leviva kumu kohaselt hakatakse seda autot turustama GM’i süsteemis Opeli ja Buickina. See oleks äärmiselt mõnus uudis, ent tehniliselt kallis ja keerukas, kuna kerkib tehnika ja platvormide universaalsuse küsimus. Lisaks on tegu väga selgelt saabiliku sõidukiga, mille disaini peaks siis vastavalt Opeli ja Buicki seisukohast sekkuma hakkama.

Nädalakese saab veel pöialt hoida, et juhtuks ime ning Saab saaks siiski uisu alla. Kui seda ei juhtu, võiks uus 9-5 elada autohoolikute südameis pesitseva mälestuse kõrval ju mõne teise margi mütsi all veel viimase valusa monumendina edasi küll.

Seni on teada veel, et jaanuaris hatakatse Saabi tegevuse aeglase sulgemise valguses siiski 9-5 uut mudelit tehastes koostama ning ollakse endiselt pakkumistele avatud, kirjutab Automotive News.