Teadlased, kes on seni keeldunud enda isikuid paljastamast, on avaldanud sarja kaadreid, mis salvestatud Kariibi mere põhjas, vahendab The Daily Mail.

Teadlased kinnitavad, et piltidel paistavad taolise linna rusud, mis võib olla vanem Egiptuse püramiididest, mis teadupärast rajati millalgi pärast 2600 a eKr.

Prantsuse ajalehele on uurijad koguni kinnitanud, et üks rajatistest paistab olevat püramiid.

Nüüd üritab anonüümne rühm koguda kapitali selleks, et uurida põhjalikumalt salastatud piirkonda, kus fotod tehti.

Teadlaste rühm keeldus aga täpset asukohta paljastamast, väites vaid, et see on kusagil Kariibi meres. Vaata fotosid SIIT!

Taolised väited on põhjustanud ohtrat kulmukergitamist internetis, ehkki skeptikud on seni hoidunud neid täielikult kummutamast — lihtsalt igaks juhuks.

Legend Atlantisest, hämmastava jõukuse, teadmiste ja võimu poolest kuulsast linnast, mis vajus ookeanilaineisse, on kütkestanud miljoneid.

Ikka ja jälle on antud lootust, et viimaks on kadunud linn leitud. Sellele on seni aga alati järgnenud lootuste purustamine asitõenditega või nende puudumisega.

Atlantise täpne asukoht või vähemalt legendi allikas on seni jäänud mõistatuseks.

1997. aastal kuulutasid Vene teadlased, et leidsid Atlantise 160 km kaugusel Land’s Endist.

2000. aastal leiti Mustast Merest Türgi ranniku lähistelt 90 meetri sügavuselt vee alt iidse linna varemed.

Oletatakse, et mastaapne üleujutus soostas selle ala umbes 5000 a eKr. Arvatakse ka, et Vana Testamendi veeuputuse näol on tegemist just toonase üleujutuse kirjeldusega.

2004. aastal tuvastas üks Ameerika arhitekt kajaloodi abil Küprose ja Süüria vahel poolteise kilomeetri sügavusel vee all inimeste laotud müürid.

2007. aastal teatasid Rootsi uurijad, et linn asub hoopis Põhjameres Doggerbankil ja vajus vee alla pronksiajal.

Alles tänavu veebruaris märkas Google Earth Aafrika ranniku lähedal ookeanis ruudustikku, mis meenutas linna tänavatevõrku.

Paraku kummutas Google ise peagi Atlantise-teemalised oletused, selgitades, et triibud oli jätnud rakenduse jaoks andmeid kogunud laev.

“Batümeetrilisi ehk merepõhja kohta käivaid andmeid koguvad tihti kajaloodiga varustatud laevad, mis sooritavad mõõtmisi merepõhjas,” ütles Google’i pressiesindaja. “Triibud kujutavad andmeid koguva laeva teekonda.”