Blu-rayd arendav Blu-ray Disc Association kuulutas tänavu mais, et neil leidub nüüd eraldi töögrupp 3D-standardi loomiseks.

Hilissuvel kuuldus, et projekt edeneb ja mõni spetsifikatsioon on juba paigas, näiteks 1080p resolutsioon mõlemale silmale ja tagasiühilduvuse nõue. St, iga 3D-filmi plaat peab sisaldama samuti 2D-varianti vanadele Sinikiire mängijatele.

Blu-ray 3D standard on nüüd paigas. Selle täpsed üksikasjad pole veel avalikkusele teada, aga pressiteade lisab infokilde. Kasutusel on MVC (Multiview Video Coding) koodek, mis nõuab 3D-filmilt 2D-variantidest tavaliselt ainult 50 protsenti rohkem andmeruumi.

BDA lubab, et mahamängimiseks võrdselt head on plasmaekraanid, LCD-d ja projektorid, aga uus HDTV teler tuleb siiski soetada. Tootjad toovad põhjuseks, et enamik telereid turul ei suuda veel 120 / 240 Hz sisendit toetada, need parimal juhul lihtsalt kahe- või neljakordistavad 60 Hz sisendit. Blu-ray 3D vajab aga just nimelt 120 Hz, 60 mõlemale silmale.

PlayStation 3 on aga 3D-sinikiire esitamiseks koheselt sobiv, sellega ei pea midagi tegema. Esimesi tooteid võib oodata 2010. aasta jooksul.