Juba Toyota iQ ise on äärmiselt põnev auto ja paistab peene ning iseteadliku valikuna silma. Cygnet on aga veelgi prestiižikam ning samas sugugi mitte keskkonnavaenulikum nagu sadu hobujõude arendavate mootoritega Astoni sportautod ise. Isegi Tallinnas on näha, kuidas Aston Martinit igapäevase linnaautona kasutatakse, mis pole ju otstarbekohane.

Cygneti hinnaks peaks kujunema umbes 25.000.- eurot ehk pea 400.000.- krooni, mis on piisavalt suur, et miljonäril seda piinlik maksta poleks. Teiste Aston Martinitega võrreldes on see kahtlemata peenraha. V8 või V12 mootorist muidugi unistada ei maksa, kapoti all on endiselt Toyota 1,0 või 99 hj 1,3 mootor. Salong on aga väärikas otsekui lossis!

Nüüd ulatub Aston Martini mudelivalik omal kombel absurdist absurdini: imepisikesest Cygnetist multimiljonäride kollektsioonilelu, hüperauto One-77'ni välja. Ega Astoni teisedki tooted mingi laiatarbekaup ole, ent need kaks on üksteisest juba sama kaugel kui päev ja öö.


Müügile saabub Cygnet Euroopas järgmise aasta jooksul. Milline Toyota nutikas iQ ise on, meenuta vaadates Delfi videotesti!