Need justkui mõnest kultuslikust kosmosefilmist pärit saundid on nii ehtsad, et panevad pigem jalakäija taevasse või paremal juhul kuhugi ümberkaudsete majade akendesse vaatama, et kust säärane uskumatu heli siis tuleb. Kas keegi teeb nalja, vaatab filmi või mõnitab?

Lotus pakub päris põhjalikku valikut kõikvõimalikke hääli ja häälitsusi. Nende seas on isegi reaskuuese, USA V8 ja V12 mootori heli imiteerivaid asju, mis paraku mingit kriitikat ei kannata, vahendab Jalopnik. Küll aga tasub kosmilise helilainetusega arvestada ning vaadata, millist reaktsiooni see tänaval jalutavas „publikumis" esile kutsub. Kui taoliselt varustatud sõidukeid on korraga rohkem, ajab see inimesi tõenäoliselt pigem närvi.

HALOsonicu töötas välja Lotus Engineering ning seda turustab Harman International. Leiutis töötab heli sünteesimise põhimõttel: mida suurem on sõiduki kiirus ja tekkiv müra, sedamööda muutub kõlaritest väljutatav helipilt ja ikka selleks, et jalakäija taipaks, et tegemist on liikuva või vähemalt "elava" objektiga, millele tasub tähelepanu pöörata. Samuti reageerib masin ka lihtsalt gaasipedaali vajutamisele.

Kummaline, kuidas autotootjad ja elektroonikainsenerid üritavad vaikselt liikuvate autode "probleemi" lahendada. Mürasaaste on ju kaasaegse ühiskonna suuri stressiallikaid ning kui tulevikus sõidukid enam ei käratse, peaks see ometi hea olema. Kesklinnad peaksidki kuuluma jalakäijaile, need peaksid olema autovabad ning kenasti ühistranspordiga kaetud. Nii ei tekigi tobedat ohtu vargsi lähenevalt masinalt müksu saada.