Kiibitootja Jeruusalemmast põhjas asuv Har Hotzim'i kontori ümber kogunesid ligi 2000 protesteerijat ja karjusid "shabbes, shabbes", vahendab The Register.

Protestid algasid rahulikult, kuid sündmuste arenedes said mõned ajakirjanikud juutide käest tuuseldada. Intel tõmbas sissemurdmiskatsete vältimiseks oma vabriku ümber okastraadi.

Vaatamata Inteli juhtide ja Knesseti religioossete liikmete kohtumisele jäi kokkulepe saavutamata. Intel lubas, et kasutab laupäevastes vahetustes ainult töötajaid, kes ei ole juudid.

Iisraeli seadused keelavad laupäeviti igasuguse töö, erandiks on ainult rahvuslik julgeolek, tervishoid ja veel mõni üksik sarnane valdkond. Iga ettevõte, kes tahab, et tema töötajad laupäeval tööd teeksid, vajab selleks eriluba.

Inteli Fab 8 on tegutsenud alates 1985. aastast ja seni on laupäeviti tööl peetud ainult minimaalset meeskonda, kes pidid jälgima, et õnnetusi ei juhtuks. Kiibitehast ei ole võimalik välja lülitada ja sealjuures loota, et  peale sisselülitamist kõik agregaadid veel vanaviisi töötaksid. Paistab, et pärast tehase uuendamist on asjad muutunud.