Google on Go nimelist rakendust seni testinud ettevõtte sees. Kuna tarkvaraga alles eksperimenteeritakse, avalikustati selle lähtekood lootuses, et tarkvaraarendajate kogukond annab arendamisse oma panuse.

“Me lõime Go, sest oleme pisut närvis selle pärast, kui keeruliseks tarkvaraarendus viimase kümne aasta jooksul on muutunud,” rääkis Google’i esitarkvarainsener Rob Pike.

Google eesmärgiks on parandada viisi, kuidas programeerimiskeeled haldavad teekide sarnaseid tarkvarakomponente, mida rakendused korduvalt kasutavad. Samuti on uus programeerimiskeel tänu kaasprogrammeerimismudelile loodud käsitlema eriti hästi ühekorraga mitut protsessorit.

Google alustas Go arendamist umbes kahe aasta eest. Ligi aasta tagasi pühendas sellele terve arendajaterühm. Algselt loodi uus keel süsteemide — veebiserverid, andmetalletussüsteemid ja andmebaasid — programmeerimiseks.

Praeguse seisuga pole Go’d kasutatud ühegi laiatarberakenduse juures, sest keel vajab veel täiustamist, ja see on koht, kus tulevad mängu kogukonna programmeerijad. “Me vajame parimaid teeke ja tööriistu ning nende loomise juures on vaba tarkvara kogukond parim abimees,” rääkis Pike.

Uut programmeerimiskeelt luues jätkab Google liikumist andmetöötluse alustalade suunas, üritades neid paremaks muuta. Sama motivatsioon on varem juhtinud Google’i looma Android'i operatsioonisüsteemi, Chrome’i sirvikut ja samanimelist operatsioonisüsteemi.