Robotikest arendatakse Massachusettsi Ülikoolis koostöös Volkswagen Grupiga, kirjutab Daily Mail. Selle eesmärgiks on muuta autosisesed kommunikatsioonid inimnäolisemaks ja soojemaks. Selle asemel, et mõni hääl lihtsalt orienteerumiskäsklusi annaks, upitub keskkonsoolist pisike valge peake, mil silmad ees ja nägu otsekui lemmikloomal.

Kui juhil tuju paha või kurb, oskab Aida aidata nii kaastundliku ilme ette manamisega kui oma andmebaasis leiduvat teavet analüüsides kõiksuguste tujutõstvate ettepanekutega välja tulekuga. Sohvri meeleseisundit tuvastab robot nii juhi näo kui terve keha liigutusi sensoritega analüüsides. Pideva analüüsi tulemusena suudab Aida ka tuvastada sõitja harjumused linna kasutamisel.

Aida võib teinekord võtta ka juhti korralekutsuva rolli, kui ta on programmeeritud näiteks säästlikku sõitu õpetama ja seda järgima. Ei tea, kas see on võimeline ka näiteks raadiost lastava Lady Gaga loo elavdamiseks seda justkui esitama ja muusikas kaasa vankuma? Karta on, et taoline nunnurobot on siiski liialdus, kuigi uus ja noor põlvkond ei kujuta ehk ka autosõitu ette ilme, et keegi või miski pidevalt suhtleks ja informatsiooni väljastaks.