2005. aastal ei läinud ühel suurimal arvutitootjal Dell'il kõige paremini. Kui konkurentide arvutid ja serverid, mille sees olid odavad ja võimsad AMD-protsessorid, läksid nagu soojad saiad, siis Dell pidi tänu oma siduvatele lepingutele jääma truuks aeglasematele Inteli protsessoritele, vahendab The New York Times.

Oma kirjas Inteli juhile Paul S. Otellinile kirjutas Dell'i omanik ja tegevjuht Michael S. Dell, et ta "ei suuda enam pealt vaadata, kuidas äri käest libiseb" ja ähvardas hakata kasutama AMD-kiipe. "Me oleme kaotamas oma parimate klientide südameid, mõtteid ja rahakotte," kirjutas Dell.

Otellini aga tuletas meelde, et Intel maksis Dellile oma kiipide kasutamise eest 2004. aastal üle ühe miljardi dollari ja tema arust peaks see katma kõik konkurentsist tulenevad kahjud.

Dell lükkas selle peale AMD-kiipide ostmise edasi ja Otellini kirjutas ühele oma kolleeegile hiljem, et "Dell oli parimaid sõpru, keda raha eest oli võimalik osta".

Taolised arvutitootjatele suurte summade maksmised ja muud agressiivsed äritaktikad on New York'is algatatud kohtuasja südameks.

Möödunud maikuus trahvis Euroopa Komisjon Intelit 1,06 miljardi euroga, süüdistades kiibihiidu sarnastes arvutitootjate ja -müüjate äraostmises.