Paketis sätestatakse, et kasutajad võib näiteks autoriõiguste rikkumise korral jätta kohtu loata internetist ilma. Näiteks kui mõni jõmpsikas tabatakse ühe muusikapala ebaseaduslikult allalaadimiselt, siis võidakse tolle pere internetijuhte seinast välja tõmmata.

Sellise sätte kirjutasid Euroopa Nõukogu ja Euroopa Komisjon seadustepaketti sisse eelkõige ühe Euroopa suurriigi survel ja sellele andis oma heakskiidu ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Euroopa Parlament, vähemalt suurem osa selle endisest ja tõenäoliselt ka praegusest koosseisust leiab, et internet on inimese põhiõigus ja selle äravõtmise üle saavad ainult otsustada kohtud. 
Majandusminister käsitles ühes oma tookordses (mai, 2009) kommentaaris Euroopa parlamendi vastuseisu kui hea ja toreda seadustepaketi arusaamatut pidurdamist.

Kahekümne seistmest europarlamendi saadikust ja 27 Euroopa nõukogu esindajast (üks inimene iga liikmesriigi kohta) koosnev lepituskomitee koguneb 4. novembril. Kokkuleppe saavutamiseks on aega kaheksa nädalat ja kui aasta lõpuks kokkulepet ei saavutata, visatakse oluline ning sadade inimeste aastatepikkust tööd nõudnud telekommunikatsiooniettevõtete tegevust ja tarbijate õigusi reguleeriv seadustepakett prügikasti.

Elektroonilise side ehk telekomipakett hõlmab elektrooniliste sidevõrkude ja -teenuste reguleeriva raamistiku muutmist, elektroonilise side sektori Euroopa reguleerivate asutuste organi loomist ning kasutajate õigusi sätestavat ja oluliselt laiendavat direktiivi.