Avalduses kuulutavad Niklas Zennström ja Janus Friis, et ühe tulevase ostja Index Ventures osanik riskikapitalist Mike Volpi kasutab ebaseaduslikul viisil infot, mida tal oli võimalik koguda juhtides online videoteenust Joost. Ettevõte Joost N.V. kuulub Zennströmile ja Friisile ning teenus kasutab videopildi edastamiseks sama tehnoloogiat kui Skype.

Juriidilised vaidlused said sisse uue hoo septembri alguses, kui eBay teatas, et müüb osa Skype'ist investoritegrupile, kuhu kuuluvad Sliver Lake, Andreessen Horowitz ja Canada Pension Plan.

Zennström ja Friis on samuti avaldanud huvi osta Skype tagasi, kuid kas isiklike vastuolude või liiga väikese hinna tõttu on eBay nende ettepanekud tagasi lükanud. Skype'i asutajad kahtlustavad esimest varianti.

Skype'i asutajate loodud firmade Joltid ja Joost esitatud taotluses seisab, et Volpi, kes töötas Joosti hüvanguks, pääses ligi Skype'i konfidentsiaalsele "globaalse indekseerimise" tarkvarale. Selle tarkvara õigused kuuluvad Joltid'ile ja Skype kasutab seda litsentsi alusel. Kohtul palutakse lõpliku lahendi puudumiseni peatada Index'i ja Volpi osalus ostutehingus ja Skype'i strateegilises juhtimises.

Lisaks on ootel kaks Skype'i asutajate ja eBay vahelist kohtuasja, üks Ühendkuningriigis ja teine USA-s.