„Konkreetselt" süüdistavad vihased liikumise Friends of the Earth ehk Maa sõbrad liikmed ja Suurbritannia parlamenti kuuluv Gregory Campbell Clarksonit, Hammondit, Mayd ja tervet Top Geari tootmismeeskonda „tohutus rahakulutamises ja julmas asjade hävitamises," vahendab Belfast Telegraph. Eriti vihale ajab seltskonna tõik, et riigile kuuluv ringhääling BBC ei avalda, palju selle vastutustundetu seltskonna lapsikud trikid maksma lähevad.

Belfastis filmis saatemeeskond muu hulgas Renault Twingo sadamakailt merre kihutamist, ühe teise auto kraana otsa vinnamist, rohelises aias peetud kiirendusvõistlust jpm. tobenaljakat ning kahtlemata kallist ja täiesti mittevajalikku. Kogu Belfastis filmitud materjal monteeritakse kokku umbes 10-minutiliseks lõiguks ning selle üles võtmise aktsiooni maksumuseks hinnatakse oma 200.000.- naela.

Maa sõber Declan Allison ütles välja ka sõnapaari, mida kuuldes Top Geari juhid kindlasti äärmises mõnus muhelevad. Selleks on süüdistus pahas maitses. Masu ajal sadu tuhandeid kroone maksvate sõidukite ja seadmete lihtsalt meelelahutusliku aspekti toitmiseks hävitamine ning õhku laskmine pole tõesti mingi eeskujulik tegevus.

Karta, et taoline meelepaha saates midagi muudab, on muidugi liiast. Küll tüübid kütavad edasi ja inimesed üle terve maa saavad mõnusasti naeru lagistada ning erinevate autosid rohkem ja vähem puudutavate teemade peale sügavamalt järgi mõelda.