USA valitsus peab veel viimased dokumendid kooskõlastama ning siis hakkabki Hummerite ehitamist haldama Hiina, vahendab pressiteade. Kõik tehased ja edasimüügivõrgustik jääb margil siiski Ühendriikidesse, kuigi alguses oli Tengzhongil kindel plaan kogu kupatus Aasiasse kolida. Nüüd on kavas Hiina lihtsalt uut Hummeri-infrastruktuuri rajada, tootmine USAs on lepinguga garanteeritud vähemalt 2011. a. lõpuni.

Hummeri müük maailma uueks suurimaks majandusjõuks tõusva Hiina ettevõttele Ameerikale mingit julgeolekuohtu ei kujuta, kuna vastavate militaarsõidukite koostamisega tegeleb GMist erinev ettevõte AM General, mis koostas kunagi ka legendaarset sõja-Jeepi. Just sellelt firmalt soetas Hummer omal ajal õigused HMMWV'dest tsiviilversioone ehitada. Pealegi pole ka H1 enam tootmises.

Ei tea, mis maik on nüüd suus USA patriotismist pungil Hummeri-omanikel, kellele see vulgaarne sõiduk kipub olema armsam kui kodumaa ise? Loodetavasti ei põe nad taolisest „äraandmisest" tingitud stressi kaua ega hau mingeid meeleavaldusplaane.

Tundmatu, keskmisele jänkile veel pealegi mingit suvalist hiina kiirtoitu meenutava pealkirjaga ettevõte pole veel kunagi tavalisi sõiduautosid ehitanud, rääkimata nende müümisest. Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery toodab rasketehnikat ja suuri tööstusseadmeid.