2009. aasta seisuga kasutab Inteli protsessoreid 94 protsenti
netbook
idest, kuid mõne aastaga hõlvavad ARM-protsessoritega seadmed sellel turul ülekaaluka osa, vahendab EETimes.

Täna maksavad minisülearvutid üle 200 dollari ja nende akud kestavad keskmiselt 3,5 tundi. ARM-protsessoritega nutirüperaalid (ingl smartbook) aga maksavad alla 200 dollari ja nende akud kestavad kaheksa tundi. Madala voolutarbega ARM-protsesoreid kasutab enamik nutitelefonidest, kuid süle- ja lauaarvutitesse pole need jõudnud põhjusel, et ARM-protsessoriarhitektuuri Windows'i operatsioonisüsteem ei tunnista.

Olukord võib aga muutuda Linuxi arengu, Chrome'i operatsioonisüsteemi turulejõudmisega ja üha rohkemate rakenduste operatsioonisüsteemist sõltumatule veebiplatvormile kolimisega.

Sel aastal müüakse The Information Network'i analüütiku Robert Castellano sõnul 22.1 miljonit minirüperaali ja 1,4 miljonit ARM protsessoritega nutiraali.

2010. aastal müüakse 31.1 miljonit ühikut ja ARM-raalid ronivad 7,8 miljoni tasemele. 2012. aastal müüakse 43,2 miljonit Inteli protsessoritega minirüperaali ja 52,9 miljonit nutiraali ehk turuosad jagunevad 45/55 protsenti ARM-i kasuks.

Castellano sõnul ei ole ette näha, et mingi kolmas protsessoriarhitektuur (peale Inteli, AMD ja Via x86 ning ARM'i) saavutaks selleks ajaks märkimisväärse turuosa.