Ener1 on tarninud suure hulga akukomplekte näiteks Jaapani postiteenistusele ja nii arvabki kompanii, et esimesena võiks täielikult elektrilisele masinapargile üle minna munitsipaalteenistus ja väikekaubikute sektor. Elektriliste eraautode massiliseks levikuks on tarvis vaid ülimugavat infrastruktuuri autode laadimiseks ja küll siis laisk maailmakodanik oma skeptilise tagumiku lõpuks elektriauto toolile toetab.

Gassenheimer selgitab, et kui täna nähakse suurima probleemina elektriautode lühildast sõiduulatust, mis piirdub heal juhul mõnesajakilomeetrise autonoomiaga, siis tegelikult pole kellelegi ka nii suurt läbivust tarvis, kui linna katab tihe laadimisjaamade võrgustik. Siis võib auto läbida laadimisega vabalt alla saja kilomeetri ning saab seetõttu toidet hoopis pisematelt ja odavamatelt akudelt.

Kompanii esimees näeb loogilisena ka seda, et akude liisimine autode ostmisest eraldi real on loogiline tulevikuperspektiiv. Esialgu tuleb auto ja akud küll korraga välja osta, ent mida aeg edasi ja mida rohkem õpitakse kasutatud energiakandjaid massiliselt ja soodsalt lammutama ning neis sisalduvaid materjale taaskasutusse suunama, seda mõistlikum on akud auto enda hinnast lahus hoida.

Autotootjad on aga akugigandi ennustusest veidi vähem optimistlikumad. Renault-Nissani alliansi juht Carlos Ghosn sõnas BBC'le antud intervjuus, et kümne aasta pärast on elektriautosid 10 %. Frankfurdi autoshowl oli Renault'l väljas suisa neli elektrilist ideeautot, millest enamik nägi küll välja päris vanamoodne, justkui 1990ndaist pärinev kaup, ent elektriautod olid needki. Renault sihib maailma elektriautode tootja liidrikohta ning investeerib elektriautode tootmise programmi 4 miljardit eurot, et alliansi paarituhandepealine arendusosakond produkti kiiresti ja maitsvalt valmis saaks.

Suur probleem, millega elektriautodest tihedasse tulevikku lendavad mõtted kokku põrkavad on need autod ise - kuna hiirvaikselt liikuvaid sõidukeid pole lihtsalt inimesele kuulda, rääkimata loomadest/lindudest. Esialgu nähakse lahendusena üsna kummalist ja ebaratsionaalset ideed kõlarist, mis lihtsalt esitab mingit mootori, laserite välkumise, siutsumise vms. kentsakat helitausta. Kui see nii jääb, tasub tuleviku tarvis juba täna kõrvatroppe varuma hakata, kuna selliste sõidukite koostöös tekkiv argikakofoonia kõlab kindlasti väljakannatamatult.

Toyota keskkonnasõbralike tehnoloogiate uurimise ja arendamise osakonna juht Takeshi Uchiyamada sõnas Frankfurdis peetud pressikonverentsil koguni, et ei näe tänases elektriautopalavikus midagi väga positiivset. „Juba 1990ndail konstrueerisid paljud tootjad elektriautosid, sh. Toyota, ja tänasega võrreldes on nende - eriti akude - tehnoloogia jäänud praktiliselt samaks," avaldas mees murelikult BBC'le arvamust.

Ghosn pareeris, et asi akudega nii hull siiski pole ning et 95 % planeedi motoriseeritud elanikkonnast läbib päevas vähem kui 100 km. „Ja miljarditel maailmakodanikel on mingisugusegi auto omanikuks saamine peamiseks eesmärgiks." BMW marketingijuhtki nõustus, et akutootjad pingutavad täna kõvasti.

Et elektriautodest kihav tulevik küüniliseks ei muutuks, tuleb tagada ka selle energia keskkonnasõbralik tootmine ja nii võib elektriautode massiline levik puhuda uut tuult ka taastuvatest allikatest energia tootmisesse. Aatomienergiajaamade asemel nähakse tulevikus siiski rohkem tuulikuid jms. pehmemat tehnoloogiat.

Esmaspäeval avati autoshow linnas Frankfurdis esimene elektriautode laadimispunkt ja
isegi elektriautovaeses Tallinnas. Ning Saksamaal võeti riigi tasemel vastu otsus, et kütuseelemendiga töötavate sõidukite tarvis tuleb hakata projekteerima vesinikujaamu. Sest nafta on peagi otsas ja selle maitsegi mõne aja pärast inimkonna suulaest kadunud.