Ligipääs Pärnu wikile on avatud kõigile soovijaile ja Vikipeedia kombel võib igaüks lisada oma arvamusi või ettepanekuid.

Alustuseks on portaali looja(te) poolt koostatud pikk teemadeloend, mis lõpuks peaks kokku andma midagi SWOT-analüüsi taolist. Teemadena on välja toodud näiteks erakonnad, bussiliiklus, investeeringud, kaubandus, keskkonnakaite jne — kokku üle saja teema.

Kollektiivsest teadvusest poliitika tegemiseks info ammutamise projekte on Eestis üritatud teha varemgi, kuid seni pole need väga edukaks osutunud. Ambitsioonikaim neist on kahtlemata TOM, mis tänaseks on saanud osaks riigikantselei hallatavast Osalusveebist.

Esialgu toetub kogu asi Pärnu kodanikuühiskonna portaali projekti algataja, helilooja ja dirigendi ning Vikipeedia entusiasti Andrus Kallastu vabatahtlikule tegevusele.

Üheks huvitamaks sissekandena on hetkel Pärnu ideede loendi, kuhu on koondatud erinevatest aruteludest ja poliitilistest platvormidest ammutatud ettepanekud, kuidas Pärnu linnas elamine linna elanike jaoks paremaks ja mitmekesisemaks muuta.

Ettepanekud on pehmelt öeldes mitmekesised: koos pensionäride 1000 kroonise toetusega leiab nimekirjast näiteks Pärnu-Kuressaare laevaliini taaskäivitamise ja kobarkino rajamise ettepanekud.