Elektriautodele, elektrilistele ATV'dele, elektrijalgratastele jms. lisaks eksponeeris MTÜ Kolm Kobrast ka vanu jalgrattaid. Inimesed said mõnda asja ka ise proovida, näiteks lõbutseti güroskoobi abil „maagiliselt" püsti seisvatel Segway'del. Kogu üritus leidis aset omapärasel kombel Raekoja platsil, kuhu igapäeva-autodel niikuinii asja pole.

2000. aastast alates üle-Euroopaliselt tähistatava autovaba päeva valguses tuleb nentida, et kesklinnas jalgrattaga veel ohutu sõita pole. Täna kergliiklusteed citys puuduvad ja sinna julgevad vändata vaid pühendunud pedalistid. Eks nii peeti ka nimetatud väljapanek parem turvalisse õueala tsooni korraldada.

Vanalinna on aga tekkinud tandemratta põhimõttel töötavad pedaalidel baarid. Ühel neist meelelahuslikest rattamonstrumitest tabas Delfi fotograaf väntamast isiku, kel üks käsi roolil, teine hoidmas plekkdrinki, mis sarnanes kahtlaselt Saku Originaalile.

Jalgrattur saab sellise asja eest silmapilkselt trahvi. Kas siis tervetele pedaalipubidele kehtivad teised reeglid või moodustab suurest joojate ja väntajate kollektiivist korrakaitsjatele liialt agressiivne vastane? Promill peas sõitev jalgrattur teeb samas avariiga tõenäoliselt ju vähem kahju kui taolise ratastel „võttemeeskonna" mõne pahaaimamatu objektiga kohtumine.

Täit galeriid tänasest promoüritusest saad vaadata siin.