Automudelispordi alguseks loetakse 1959. aasta sügist, kui toonases Nõmme Pioneeride Majas alustas tegevust kiirusautomudelite ehitamisega tegutsev ring. Automudelistid on jätkuvalt tegutsenud samas paigas tänaseni, automudelite võidukihutamiseks on valminud autodroom kus kiirusautomudelid kihutavad üle 300 kilomeetrise tunnikiirusega ja kus on peetud mitmeid rahvusvahelisi võistlusi, sealhulgas 2004. aastal ala maailmameistrivõistlused. 2011. aastal peetakse Nõmmel Euroopa meistrivõistlused.

Homme kell 15:00 avatakse Nõmme noortemajas (Nurme tn 40) näitus 50-st tegevusaastast, näha saab temaatilist filmiprogrammi ning toimub Jaak Kangro poolt koostatud raamatu "Eesti automudelispordi 50 aastat" esmaesitlus. Laupäeval, 19. septembril kell 10 toimub rahvusvaheliste kiirusmudelite võistluste Tallinn Cup 2009 esimene etapp Lasnamäe rajal ja 20. septembril kell 10 teine etapp Nõmme rajal.

Automudelistid on aegade jooksul saavutanud arvukalt hinnatavaid tulemusi  rahvusvahelistelt võistlustelt. Eesti koondvõistkonna liikmed on kogunud läbi aegade EM ja MM võistlustelt kokku 67 medalit, edukaim on olnud Lembit Vaher, kelle kollektsiooni kuulub 21 medalit.

Kuu aega tagasi Rootsis Örebros toimunud kiirusautomudelite 58. Euroopa Meistrivõistlustel saavutas  15-liikmeline Eesti võistkond meeskondlikus arvestuses 1. koha (osales 14 riiki) ja võitis kümnendat aastat järjest parimate kiiruste summa alusel väljaantava rändauhinna Europapokal. Individuaalselt oli edukaim Lembit Vaher, kes saavutas kaks esimest kohta, kolme parema hulka tulid omas klassis ka Rain Teder, Priit Hoyer, Mart Sepp ja Tõnu Sepp.

Kiirusautomudel on sisepõlemismootori jõul kiirust arendav omavalmistatud spetsiaalne automudel, mis arendab autodroomil kiirust sõltuvalt mootorist 230-330 km/h.