Üks eBay ja Skype'i vaheline kohtuasi ootab lahendamist Ühendkuningriigi Londoni kohtus ja esimene istung peaks toimuma 2010. aasta juunis. Niklas Zennström ja Janus Friis on kindlalt veendunud, et eBay on rikkunud Joltid'i omanduses oleva partnervõrgu tehnoloogia kasutustingimusi ja seetõttu pole ettevõttel seda õigust enam kasutada, vahendab AP.

Joltid soovib, et nende tarkvara kasutamine lõpetataks ja lisaks soovib kahjutasu, mille suuruseks hindab 75 000 dollarit ühe päeva eest.

Friis ja Zennström müüsid 2,6 miljardi dollari eest Skype'i eBayle 2005. aastal ja lahkusid ise ettevõttest aastal 2007. Sellest peale on Skype'i ja Joltidi vahel käinud vaidlus Global Index Software nimelise P2P-tehnoloogia kasutamise üle. Esimest korda jõudis vaidlus Londoni ülemkohtusse kuus kuud tagasi.

Skype leiab kohtule esitatud vastulauses, et Joltidi nõudmised on alusetud ning kõneteenuse pakkuja ei riku mingilgi viisil litsentsitingimusi.

eBay esindaja kinnitusel on neil kavas Skype'i müügitehing grupile erainvestoritele ja investeerimisettevõtetele lõpule viia veel selle aasta lõpus. Siiski esimesel septembril börsile esitatud aruandes tunnistas oksjoniettevõte, et tehingu toimumine sõltub lahendist, mis saavutatakse vaidluses Joltidiga.

eBay on samuti kinnitanud, et arendab oma lahendust, mis paneks Skype'i tööle ilma Joltidi tarkvarata.