Esimese lahendusena võib välja pakkuda vaba tarkvaralise (tasuta) ja minimalistliku plaadipõletustarkvara ImgBurn, mis teeb ka plaatidest ISO kujutisfaile.

CD, DVD või kõvaketta pildifail on selline andmehulk, mis pakib kogu algketta sisu kokku ühte faili ja seda formaadis, millest annab pärast luua algketta täpse koopia. Nimetatud failide laienditeks on tähekombinatsioonid ISO, BIN, IMG ja lisaks veel mitmeid konkreetsete programmidega seotud formaate (n Nero .NRG). Eelpoolnimetatutest on kahtlemata kõige menukam ISO.

Pistes DVD-lugejasse tuleb ImgBurn programmi lakoonilisest menüüst valida funktsioon ”Create image file from disc” ja peale seda näidata ära ketas, millest koopia tuleb teha ja sihtkoht kuhu kujutisfail salvestada. Ühe DVD peale läheb aega umbes 30 minutit, pärast mida saab sama programmiga kujutisfailist ketta koopia luua (Write image file to disc).

ImgBurn ei saa hakkama koopiakaitsega plaatidega, mille vastu aitab näiteks DVD-kopiate tegemiseks loodud eriprogramm DVD Shrink.

Sisutootjad ja levitajad laidavad igasuguste koopiate tegemise loomulikult maha, kuid iseenda tarbeks mõnest plaadist ühe koopia tegemist ei saa keegi kellelegi keelata.