Rootsi aktsiabörs süüdistab Global Gaming Factory't selles, et too lollitas ligi saja miljoni kroonini küündida võinud tehinguga nii investoreid kui ka börsi kontrollorganeid, vahendab Wired.

Algselt oli teada GGF kava teha The Pirate Bay'st seadusliku meediasisu hankimise keskkond. Nüüd aga väidab börs, et ettevõte valetas investoritele nagu oleks tal kokkulepped tehingu rahastajatega  juba olemas ja eellepinguid sisu litsetseerimise osas sõlmitud.

Midagi sellist ei tegelikkuses ei eksisteerinud ja taolise info levitamises näeb Rootsi börs soovi manipuleerida aktsia hindadega. Sellele lisanduvad veel kahtlasevõitu suuremahulised tehingud GGF aktsiatega, mis toimusid vahetult enne Piraadilahe tehingu teatavakstegemist.

Global Gaming Factory juht Hans Pandeya väidab aga siiani, et kokkulepe Piraadilahe ostmiseks on tänaseni jõus ja tehing leiab aset lähinädalate jooksul. Seda hoolimata sellest, et seoses kahtlusega maksupettuses on hoiule võetud suur hulk Pandeya isiklikku vara.

Pandeya lubas Rootsi börsi vastu ettevõtte staatuse taastamise nimel kohtusse minna. The Pirate Bay aga töötab tänaseni samamoodi nagu vanasti.