Esimese hooga arendab Hon Hai Hiina turu jaoks viite ARM-protsessoriga alla 10-tollise ekraanidiagonaaliga arvutimudelit, vahendab Taipei Times.

Tulevaste arvutite hinnaklassist annavad aimu ettevõtte esindaja sõnad, milel kohaselt on nende poole pöördunud mitmed telekomiettevõtted, kes soovivad alla 200 dollari maksvaid seadmeid. Väidetavalt on operaatorid ARM-seadmetest rohkem huvitatud, sest need on Inteli omadest kergemad ja energiatõhusamad.

Ühtlasi on tegu jõuvõttega Inteli vastu, millega ettevõtte üritab kiibitootja käest odavamaid süle- ja minisülearvutite protsessorite hindu välja kaubelda.

Täpselt pole teada, milliseid ARM-protsessoreid täpselt kasutama hakatakse, kuid oma kindlat soovi minisülearvutite ja internetiseadmete turul Inteliga konkureerima hakata on üles näidanud näiteks kiibitootja Qualcomm.

Kaks ARM-protsessoritehnoloogia arendajat Freescale ja Qualcomm on otsustanud hakata ARM-kiipidega minisülereid kutsuma nimega Smartbook.

Minirüperaalide turuosa kasvab ülejäänud arvutitest kiiremini ja tänase seisuga kuulub juba viiendik tarnitud raalidest minisülearvutite kategooriasse. Tänavu teises kvartalis oli Inteli päralt protsessoriturust 86,9 protsenti ja Atom-protsessorite müük kasvas 34 protsenti.