Kuudepikkuse näägutamise järel, mil autoavalikkus ja meediakanalid said hambusse küll pildikesi masina detailidest, videoklippe selle kehavõludest jne, on Rolls-Royce oma uue mudeli lõpuks avalikustanud. Ghostil on kanda päris vastutusrikas koorem - sellest loodetakse margile kujunevat ülekaalukalt menukaimat mudelit.

Ghost peab seega olema suupärane ja meeldiv nii vana brändi pikaaegsetele, ehk isegi põlvkondade viisi samu autosid tarbinud konservatiivsetele klientidele. Ning teisalt kätkema endas sellist nooruslikku ja modernset vaimu, mis suudab masu ajal Rollsile uusi kliente juurde võluda.

Eks see moment on tekkinud juhuslikult, kuna autot hakati arendama juba aastaid tagasi, mil ka kõige laisem isik leidis end keskastme juhi kohalt ning ka kojamehed šampust jõid. Kolmandaks on masina suurus ja hind - need on lipulaevast Phantomist kõvasti väiksemad, jäädes pööbli jaoks siiski täiesti kättesaamatuks.

Ghost näeb välja täpselt nagu veidi väiksem Phantom. Sel on kohal kõik detailid, mis „isakesel" endal: alumiiniumist mootorikate, taha avanevad külguksed, tohutu iluvõre, massiivsed läikivad veljed jne. Salong hoiab samuti ustavalt Rollsi vana hea joont. Auto on 5,4 m pikk, selle teljevahe on 3,3 m, laius peaaegu 2 m ning kõrgus 1550 mm.

100 km/h saabub 6.6-liitrise V12 toimel kõigest 4,9 sekundiga, ent tõenäoliselt nii kiire ja sportautoliku mineku sensatsiooni tagaistme luksuses lebades kätte ei saa. Frankfurdis näeb Ghosti juba luus ja lihas. Selle hinnaks kujuneb Euroopas alates 213.000.- eurot.