Miljonid inimesed terves maailmas poetavad kindlasti seda uudist kuuldes hulga pisaraid ning kiruvad rahvasuud, et see kunagi sententsi „lõpetada tuleb tipus" üle huulte lasi. Samas on kindlasti parem, kui Top Gearist jääb andunud fännidele ja kogu planeedi meediaüldsusele suhu ikka magus edumaik, kui et programm näiteks mõne tüliga laiali läheks või lõpetataks igavlevate staaride maotu ja tüütu egotrippimise noodiga.

On ju nii Hammondist, Mayst kui iseäranis Clarksonist kujunenud suurekaliibrilised meediastaarid, kel Top Gearis pulli tegemine vaid osa igapäevastest toimetustest. Samas pole kahtlustki, et see on neile üks armsamaid „töökohustusi". Hammondi kaine jutu põhjal pole nad aga liialt morjendatud oma saatesarja lõpetamise plaanide haudumisest.

Enamik neist läheneb juba viiekümnele eluaastale ning on autosaate ametis olnud juba aastaid. Clarkson debüteeris vana vormiga Top Gearis juba enne Berliini müüri langemist. May on olnud saates alates teisest hooajast, Hammond esimesest.

Tormiline jutt Top Geari lõppemisest lõi lõkkele kohe peale viimase hooaja viimast episoodi. Saate viimases lõigus Clarkson Aston Martin V12 Vantage'i roolis suurt juttu ei teinud, ent avaldas arvamust, et „what I am driving here, is an ending" - ehk siis ennustas abstraktselt millelegi lõppu. Fännide meelest kindlasti millelegi muule kui kõnealusele musklisse aetud superautode soole.

Richard Hammondi meelest oleks parim ja elegantseim lõpetada terve show nagu iga teinegi episood. Lõpulause võiks tema meelest kõlada umbes nii: „Sellega lõppebki see episood ning see seeria. Ja ka Top Gear'i saatesari. Kena õhtut!" „Loodan, et meil on selle lause kunagi välja ütlemiseks ka julgust," mõtiskles Hammond Times Online'is.