Canon EOS 7D on nii hinna kui ka omaduste poolest otsene konkurent Nikoni keskklassi digipeeglitele D300 ja D300s. See on Canoni kõige innovaatilisem digipeegel pärast 2007. aastal esitletud täiskaadersensoriga pildimasinat EOS-1D Mark III. Lisaks eelmainitud uuendustele on parandatud pildiotsija funktsioone ning muudetud käepärasemaks kaamera kere, vahendab Photopointi blogi.

EOS 7D sensori pikslid on senistest sensoritest väikseimad. Firma väitel on digimüra teket välditud valgust suunavate mikroläätsede sensori valgusdioodidele lähemale toomisega, mis omakorda tingib märksa puhtama signaali.

EOS 7D pildiotsija kaadri katvus on 100% ning suurendus 1.0x. Pentaprisma all on läbipaistev LCD-kiht, mis kuvab pildiotsijasse teravustamispunktid, punktmõõtmise ala ning abijooned.

Uue aparaadi tagaküljel asuv tugevdatud klaasiga LCD-ekraan on 3″ diagonaaliga ning mahutab 920 000 pikslit. Live View režiim on sarnane Canoni senistes digipeeglites kasutatule — 30 kaadrit sekundis, 2x ja 10x suurendus, kolm automaatse teravustamise funktsiooni jne. 

EOS 7D suudab filmida HD-videot (1920×1080 pikslit) kiirusega 30 kaadrit sekundis. Kaameraga on võimalik ühendada väline stereomikrofon. Videot on võimalik lisaks automaatrežiimile filmida ka manuaal- ning poolautomaatsetes särimõõterežiimides.

EOS 7D pildistab sarivõtterežiimis kiirusega kuni kaheksa kaadrit sekundis. Järjest suudab kaamera tulistada kuni 126 JPEG või 15 RAW formaadis kaadrit.

Uue digipeegli jaemüügihind jääb 27 000 krooni kanti.