Investorite seast leiab riskikapitaliettevõtted Andreesen Horowitzi ja Index Ventures'i. Nendega koos teevad pakkumise kas üks või veel mitu suurt investeerimisettevõtet. Index Ventures oli ka üks Skype'i esimestest investoritest, vahendab TechCrunch.

Aasta alguses teatas eBay, et soovib Skype'i 2010. aastal börsile viia ja ootab suhtlusteenuse eest vähemalt kahte miljardit dollarit.

Teada on, et Andreesen Horowitz suudab iseseisvalt välja käia kuni 50 miljoni dollarit, mis tähendab, et tehingu taga peab olema vähemalt mõni suurem investeerimisfirma. Möödunud aastal oli Skype'i käive 551 miljonit dollarit, mis eBay ootuste kohaselt tõuseb 2011. aastaks miljardini.

Kui Skype'i ostmine korda läheb, üritab investoritegrupp ilmselt ettevõtet mõnda aega omal käel vedada ja seejärel soovitakse see börsile viia.

Skype'i asutajad Niklas Zennström ja Janus Friis on kuulduste kohaselt samuti pidanud läbirääkimisi mitme investeerimisfirmaga, et Skype'i ostmiseks raha hankida.

Praegu käib Zennströmi ja Friisi ettevõtte Joltid'i ja eBay vahel kohtulahing, sest väidetavalt on Joltid'i omanduses siiani Skype'i partnervõrgu tuumiktehnoloogia ja mille kasutamist peab viimane ebaseaduslikuks.

eBay ostis Skype'i 2005. aastal enam kui kolme miljardi dollari eest.