Piraadilahe torrentikeskkonna neljale haldajale määrati aprillis Stockholmi kohtus autoriõiguste rikkumise eest aastane vangistus ja miljonitesse küündiv trahv. Süüdimõistetud on otsuse edasi kaevanud ja on seetõttu veel vabaduses.

Osana kohtuasjast nõudsid Hollywoodi filmistuudiod keskkonna sulgemist. Esmaspäeval andis Piraadilahele peamine internetiteenuse osutaja kohtu nõudmistele järele ja katkestas serverite ühenduse.

Juba teisipäevaks oli Piraadilaht tagasi ja seekord Piraadilahe rahastajale Frederic Neijle kuuluvas DCP Networks võrgus.

Piraadilahe eestvedajad riputasid oma blogisse üles postituse, kus kuulutavad, et ei anna järele ega kavatse kaotust tunnistada.

Peale selle trükitakse särke kirjaga "Ma kulutasin pikki kuid ja miljoneid dollareid Piraadilahe sulgemiseks ja kõik, mis ma sain, on see ilus T-särk", mis saadetakse autorikaitse ja meediatööstuse esindajatele.

Samuti kutsutakse Piraadilahe blogis inimesi üles rahastama anonüümse internetitehnoloogia /Black Internet) loomist.

Sel nädalal peaks lõpule jõudma The Pirate Bay müük ettevõttele Global Gaming Factory, mis soovib keskkonnast teha legaalse keskkonna.