Üheks rohelisemaks e-posti teenuse pakkujaks on ilmselt Gmail, sest ettevõtte pöörab tähelepanu serverite energiatõhususele. Serveriparkide jahutamiseks kasutakase erinevaid vett kasutavaid tehnoloogiaid. Google’i kohandatud serverisõlmedest on energiakokkuhoiu eesmärgil eemaldatud graafikaprotsessorid, vahendab Greenercomputing.

Andmekeskuste energiatõhususe mõõtmiseks kasutatakse energiakasutuse efektiivsuse mõõdikut (ingl Power Usage Effectiveness; PUE), mida arvutatakse kõrvutades andmekeskuse kogu energiatarvet selle keskuse IT-tehnoloogia energiakuluga. Mida madalam on PUE, seda parem. Madalaim võimalik väärtus on 1.0, kuid seda on võimatu saavutada, sest andmekeskused vajavad jahutamist, valgustust jne.

Google on oma andmekeskuste PUE eesmärgi seadnud väärtusele 1.1 ja tänase päeva seisuga on internetihiiu teatud serverifarmid jõudnud juba 1.11 tulemuseni . Microsoft on serverifarmide energiatõhususe valdkonnas samuti juhtpositsioonil — andmekeskuste keskmine PUE on 1,6.

Google kasutab oma andmekeskuste juures veel mitut keskkonnasäästlikku tehnoloogiat nagu näiteks jahutusvee taaskäitlemine ja taastuvatest energiaallikatest pärit elektri tarbimine.
Seega kõige rohelisemateks e-posti teenusteks võib lugeda Gmaili ja Microsofti Hotmaili.

Google investeerib sihtasutuse Google.org kaudu märkimisväärseid summasid taastuvenergia tehnoloogiate arendamisse. Peamisi huvisuundi on maasoojusenergeetika.