Praeguse seisuga on maha müüdud ligi 200 miljonit Nokia nutitelefoni ja Microsofti jaoks on see ilmselt paljulubav turuosa. Microsofti äridivisioni presidendi Stephen Elopi sõnul on tegemist esimese korraga, kui Microsoft hakkab looma kontoritarkvara mitte Windows Mobile'i nutitelefonide tarbeks, vahendab TechCrunch.

Esmalt võetakse sihikule ärikasutajad ja Office'i kontoritarkvara jõuab Nokia E-seeria äritelefonidesse. Tarkvara võimalused on järgmised:

  • Võimalus vaadata, toimetada, luua ja jagada Office'i dokumente. Symbian saab optimiseeritud Wordi, PowerPoint'i, Exceli ja OneNote'i tarkvarapaketi.
  • Ettevõtte kiirsuhtluslahenduse ja ühenduse ehk Microsoft Office Communicator Mobile 'i lahenduse näol kohandatud konverentsi ning koostöölahendus.
  • Mobiilne ligipääs ettevõtte sise ja välisvõrkude portaalidele, mis baseeruvad Microsofti Sharepoint'i serveritel.
  • Ettevõttekeskne seadmete haldamine Microsoft System Center abil.

Eelkõige on koostöö eesmärgiks meeldida ärikasutajatele. Selle taga on lootus, et Microsofti toodete tihedama integreerimisega Symbiani platvormi õnnestub kõigutada Blacberry ärikasutajate nutitelefonide turupositsiooni, rääkimata Android ja iPhone'i platvormist. Blackberry on Põhja Ameerika ärikaustajate seas populaarseim nutitelefon, Nokia päralt on selles segmendis ainult mõni protsent.

Kõigele vaatamata jääb küsimus: milleks on vaja allianssi loomaks ühele platvormile mobiilseid rakendusi? Microsoft ei vaja koostööd ei Android'i ega Apple iPhone'i arendajatega, sest mõlemad platvormid on suhteliselt avatud. Põhjused, miks Office'i rakendusi neile platvormidele veel loodud pole, peituvad hoopis vastastikuses konkurentsis.

Nokia ja Microsofti koostöö aga näitab, et Symbian on muutumas mobiilioperatsioonisüsteemide dinosauruseks ning päästab koostöö Symbiani vääramatust hääbumisest - juhul kui Symbian ruttu midagi radikaalset ette ei võta.