Ericssoni Business Unit Networks asepresidendi Jan Wasseniuse sõnul said investeerimiskoha valikul määravaks Elcoteqis juba välja koolitatud inimeste teadmised ja oskused. Samuti Eestis infotehnoloogia arenguks väga toetav keskkond, vahendab Äripäev Online.

Ericsson võttis Eestis üle lõviosa Elcoteqi tootmisest, mis soovis oma tegevuse siinmail kokku tõmmata. Leping sõlmiti tänavu 17. juunil mahus 30 miljonit eurot ning viidi lõpule 31. juuliks.

Ericsson Eesti juhatuse esimehe Veiko Sepa sõnul rehkendab Ericsson Eestis tootmise käivitamise järel ca 3 miljardi krooni suuruse käibega ning uus tehas annab tööd veidi enam kui 1200-le töötajale.

100% tehase toodangust läheb eksporti, ütles Sepp. Tehase avaüritusel osalenud Ericssoni Põhjamaade ja Balti regiooni juht Mikael Bäckström avaldas lootust, et perspektiivis jääb kasvav osa uue tehase käibest maha ka Eestisse. "Paljud riigid investeerivad praegu teedesse, sildadesse ja raudteedesse. Eesti investeerib ka infotehnoloogia kiirteesse ja just selleks vajalikku tehnoloogiat see uus tehas pakubki," ütles Bäckström.

Ericssoni kontserni juht Carl-Henric Svanberg ütles täna Rootsi meedia vahendusel, et näeb võrguseadmete turul väljavaadete paranemist - operaatorfirmad on investeeringute kärpimise perioodist üle saamas.