Esmapilgul näib auto disain sarnanevat teise suurriigi - Hiina - suurtele ja närvilise joonega mardikakujulistele ideesõidukitele. Sisemus on aga šikk ja šokeerib vähem. Kummaline on auto küljejoon ning paks olek. Chevy kikilipsukujuline embleem uksekäepidemeina aga tore detail.

See Bare Necessity Car kujutab endast kompromissi just sõiduki väliste mõõtmete ja kasutatud materjalid osas. Esimesed on ebaameeriklaslikult kõhnad, teised tänu uutele tehnoloogiatele kerged. Kas taoline säästlik autoputukas ameeriklasi tõepoolest keskkonda vaenavast eluviisist välja meelitab, näitab aeg.

Võtmekohaks on Obamal läbi GMi taolisel tulevikule mõtlemisel ka see, et iga klienti ei külvata üle kõikvõimalikust varustusest koosneva edeva, kalli ja käitamise ning tootmise ressurssi nõudva pärlisajuga, mis saab niikuinii oma põhilise sära müügiosakonna turundusvõlurite kepi all. USA riigi rüppe istunud GM teatab ettevaatlikult, et ka klient peab tegema teatud ohverdusi ning loobuma asjadest, mida tal tegelikult tarvis pole.