Eks see ole pikapisõpradel alatine dilemma - kas võtta suure praktilise kastiga, ent ebapraktiliselt kitsa kabiiniga versioon või siis minna täissalongi, ent napima kaubaruumi teed. Viimasel teel põrkutakse lisaks sageli kokku iseenesest väga suurte autode tagaistmeil „avaneva" üllatava ruumikitsikusega.

GMi propagandamaterjalis teatati, et suur osa nende matsakate kastiautode klientidest vaevlesid tegelikult süümepiinade käes, kuna pidid nende eluasemete ja -keskkonna „rohelisemaks" muutmiseks kasutama naftahoolikutest monstrumeid. Keda siis ei teeks selline kahepalgeline elu kurvaks! GM korjaski siis probleemi üles ning lõi ideeauto, mis kasutab võimalikult vähe kütust ning on samas võimeline lahendama võimalikult palju olmelisi veoprobleeme.

Masin varustati hübriidajamiga ning samuti uute omanike karmavõlga vähendava võimalusega muuta auto kabiin kiirelt kahekohalisest neljakohaliseks. Et kütusekriisi ajal nii suure ja enamasti siiski tühja kasti kaasas vedamine veidikenegi vähem ülbena paistaks. Tänu sellele ei ole Bare Necessity Truck ka nii pikk kui tavalised - ja eriti USAs toodetud - kastikad, mis paistavad tänavaliikluses silma nagu korvpallurid lastesõimes.

Vaata ka videost, kuidas auto disaini tutvustatakse ja mõtle, kas ja millised pikapiprobleemid taoline idee lahendada suudab. Üks on selge - kastiauto kui selline on küll suur, võimas ja kole, ent nendega saab ka alati kõige rohkem elamusi. Oma otsatus praktilisuses on need ju nagu tohutud lelud.