Jaapani saarestikus on Suzuki väike- ja mikroautode turul kõva tegija. Ameerika Ühendriikides pole bränd aga piisavalt kanda kinnitanud. Keelduvad ju jänkid veel viimase hetkeni võtmaks sõidukitena omaks objekte, mis mahuvad nende traditsiooniliste pikapite kastidesse. Nelikveoline linnamaastur SX4 on USAs küll siiski kaubaks läinud.

Ebasuzukilikult soliidse, sportliku ja isegi emotsionaalse olemisega Kizashi esitlusel viidati lähitulevikku puudutavatele prognoosidele, mille kohaselt tõuseb tulevase kahe aasta jooksul USA autoturg 45 %. Ning kuigi Suzukil USAs hästi läinud pole, rõhutas presentatsioon, et tegu on ühega kahest Jaapani autotootjast, mis on täna kasumis. Ning on seda olnud juba suisa 57 aastat järjest, vahendab Autoblog.

Kizashi disainiti täielikult Suzuki enda töötajate poolt ning selle nimi tõlkuvat optimistlikult palgeid tuleviku poole pööravalt sententsiks „Midagi head on tulemas!"... Kizashi välimus, üldvorm ning mõnda sisustuseski meenutab taas Opel Insigniat. Ei tea, kas viimane on suutnud tabada lihtsalt midagi nii ajastuomast ja sümpaatset, et selle mõju või paralleelid kõikjalt pidevalt vastu kajavad või on tegu lihtsalt trendiga.

Suzuki enda jaoks on tegemist igal juhul äärmiselt provokatiivse ja ambitsioonika mudeliga, mis seab enesele konkurentideks ametliku teate kohaselt suisa Alfa Romeo 159, VW Passati, Honda Accordi jms. Eks osalt mõjub taoline lihtsalt tulev väljaütlemine ka enese sümboolse võõraste sulgedega ehtimisena, ent kui autot vaadata, on see aktiivse ja tegusa olekuga küll.

 Kazashi tuleb nii esi- kui nelikveoline, baasmootoriks 2,4-liitrine neljasilindriline, mis töötab nii manuaal- kui automaatkastiga, mõlemad kuuekäigulised. Mootori võimsus jääb vahemikku 180-200 hj ning müügile jõuab see sügisel.

Täielikku videot meie aja järgi eileõhtusest esitlusüritusest saad vaadata siin: