Londoni teadlased kirjutasid, et tarbijad on valmis mahetoidu eest maksma oluliselt kõrgemat hinda kui tavapäraselt toodetud toidu eest, uskudes, et mahetoit on tervisele kasulikum, vahendab Novaator Reutersi uudist.

Uuringus tehti süsteemne ülevaade 162 viimase 50 aasta jooksul ilmunud teadusartiklist. Kokkuvõttes leiti, et mahetoidu väidetavalt soodsam mõju tervisele on olematu.

"Leitud on vaid väikesi erinevusi mahetoidu ja tavalise toidu toitainetesisalduses, kuid on väga vähetõenäoline, et need erinevused tarbijate tervis mõjutavad," ütleb uuringu üks autoritest Alan Dangour. „Meie uurimus viitab, et mahetoidu eelistamiseks parema toiteväärtuse tõttu pole tegelikult alust."

Suurbritannia valitsuse poolt rahastatud uuringu tulemused avaldati ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition.