Mängu nimeks on "Page Hunt" ja selles näidatakse mängijaile võrgulehekülgi ja palutakse neil ära arvata päringud, tänu millele lehekülg satuks viie esimese vaste sekka. Kui päring viib lehekülje esikohale, saab mängija sada punkti, kui teisele, siis 90 jne. Tihti kasutatavate päringute vältimise eest saab boonuspunkte, vahendab Technology Review.

Mängu eesmärgiks on koguda infot kasutajate otsiharjumuste kohta, mida saab kasutada otsingu algoritmide ja vastete järjestamisskeemi peenhäälestamiseks.

"Page Hunt" palub inimestel teha seda, mida arvutitel endil on keeruline sooritada. Antud valdkonna pioneer on Luis von Hahn Carnegie Mellon'i ülikoolist, kes on loonud mitmeid sarnaseid projekte: spämmivastased tekstimõistatused, mis samal ajal aitavad digitaliseerida vanu raamatuid ja mängud mis aitavad sildistada pilte ja muusikat.

Ühe põneva avastuseni jõudsid autorid juba mängu ettevõtte sees testides: mida pikem on lehekülje aadress (tähtedes), seda raskem on kasutajatel seda otsisõnadega kokku viia.

"Page Hunt" mängu leiab siit (hoiatus: see nõuab Silverlight'i käituskeskkonda).

Alljärgnevalt video sellest, mida mäng endast kujutab.