Kuue kuu vanused imikud suudavad kokku panna kurja urina ja sõbraliku haugatuse vastavalt kas ähvardava või sõbraliku kehakeelega koera pildiga, vahendab ScienceDaily.

Avastuseni jõuti Birminghami Young'i ülikoolis (BYU) läbiviidud teadustöö tulemusel, milles näidati, et imikud saavad aru Beethoveni muusika meeleolumuutustest.

Kuigi koerte ja imikute omavaheline läbisaamine võib tunduda totrana, aitavad seda liiki eksperimendid mõista, kuidas lapsed nii kärmelt õpivad. Pikalt ennem seda kui nad rääkima hakkavad, oskavad imikud reageerida ümbritseva keskkonna tonaalsusele.

"Emotsioonid on esimene asi, mille beebid oma sotsiaalses maailmas üles korjavad," rääkis uuringu juht BYU professor Ross Flom, kelle koos kaastöölistega valminud uuringu tulemused avaldati ajakirjas Developmental Psychology.

"Koerad said valitud seetõttu, et nad on eriti kommunikatiivsed nii oma kehakeele kui haugatuste loomu poolest," rääkis Flom.

Eksperimendis näidati imikutele sama koera kahte pilti, millest ühel oli loom ähvardavas  ja teisel sõbralikus poosis. Seejärel mängisid teadlased juhuslikus järjekorras maha heliklippe sõbralike ja ähvardavate haugatustega.

Lastele anti ainult üks võimalus proovida vältimaks võimalust, et õpivad asjad lennult selgeks ja teistkordselt reageerivad piltidele vastavalt eelnevalt nähtule.

Kui lindistusi maha mängiti, siis kuuekuised lapsed veetsid enamiku ajast õiget pilti vaadates. Vanemad lapsed panid õige hääle ja foto kokku juba esimese vaatamisega.

Uuringu kaasautorite Dan Hyde ja Heather Whipple Stephenson'i sõnul ei mäleta nad, et lapsed oleksid eksperimendi ajal kordagi ärritunud. "Paljudele asi meeldis, teised lihtsalt vaatasid," rääkis Hyde.

Samuti mainis Stephenson, et lapsed on väga koostööaltid.