Ajakirjas
Journal of Consumer Research
avaldatud uuringu autorid Ryan S. Elder ja Aradhna Krishna  Michigani ülikoolist tõestasid, et kuna maitseelamus koosneb paljudest aistingutest (lõhn, tekstuur, välimus ja heli), peab ka toidureklaam pakkuma midagi kõigile tajumeeltele, vahendavad
.

Oma eksperimendis palusid nad osalejatel vaadata kahte reklaami. Üks reklaam püüdis kaasata paljusid meeli. Näiteks ütles närimiskummi reklaam "erguta oma meeli". Teine reklaam rõhus aga ainult maitsele, öeldes "kauakestev maitse".

Pärast närimiskummi proovimist, panid katseisikud kirja mõtted, mis neil närimiskummiga seostusid, ning hindasid siis toote maitset.

Meelte ergutamisele rõhunud reklaami vaatajad hindasid närimiskummi lõhna, värvi ja tekstuuri oluliselt kõrgemalt kui need, kellele räägiti ainult kauakestvast maitsest. Samuti andis esimene grupp närimiskummi maitsele paremad hinded kui teine grupp.